Welkom bij Shiatsu praktijk

KASAGI

Informatie en afspraak

06 - 27 37 80 61

Stoelmassage

Wat is Stoelmassage?

Een stoelmassage (ook wel stoel-shiatsu genoemd) wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen stoel waardoor je in een ontspannen houding zit.
De stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en de techniek heeft daarom veel weg van een shiatsu ontspannings massage. Het grootste verschil is dat het een korte massage is die je zittend ondergaat. De focus ligt vooral op een goede bloedcirculatie, ontspanning en soepel maken en houden van het bovenlichaam.
Stoelmassage is ook een zeer geschikte massagevorm voor personeel en klanten van bedrijven, instellingen en bij evenementen waarbij meerdere mensen binnen relatief korte tijd gemasseerd kunnen worden. Het is ook een fijne, laagdrempelige manier om kennis te maken met (drukpunt)massage.

Praktische informatie

De massage duurt ongeveer 20 minuten en wordt over kleding heen gegeven op hoofd, nek, rug, schouders, armen, handen en heupen.
Ik gebruik hiervoor mijn handpalmen, duimen en ellebogen. Het is een dynamische massage en heeft zowel een verkwikkende als een ontspannende werking.

Effecten van Stoelmassage

  • Het werkt preventief tegen (werk gerelateerde) klachten zoals stress, RSI, spanningshoofdpijn
  • Het activeert de bloedcirculatie en verbetert hierdoor de concentratie
  • Het helpt afvalstoffen af te voeren
  • Het verlaagt de spierspanning waardoor het lichaam ontspant
  • Het helpt bij bewustwording van de eigen houding

Frequentie

Hoe vaak u een stoelmassage ondergaat bepaalt u uiteraard zelf, iedere massage is immers een kadootje voor uw lichaam. Ervaring leert dat het beste (preventieve) resultaat bereikt wordt bij een minimale frequentie van één massage per twee weken.


Shiatsu Therapie Arnhem

Contact:
06 27 37 80 61
info@shiatsu-en-stoelmassage.nl

Adres:
Koperslagerveste 5
6846 BE  Arnhem