Welkom bij Shiatsu praktijk

KASAGI

Informatie en afspraak

06 - 27 37 80 61

Shiatsu therapie

Therapeutische massage: 
(voor eventuele vergoeding zie info bij 'Tarieven'):

Wanneer er sprake is van een specifieke klacht is een ontspanningsmassage vaak niet voldoende en kunt u therapeutische shiatsubehandelingen overwegen. Onder het kopje 'contact' vindt u het intakeformulier. Ik zal u vragen deze in te vullen en mee te nemen naar een eerste consult.
Het is voor mij belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen, zodat ik een goed en volledig beeld van de klacht heb en de behandeling ook goed kan laten aansluiten.  
Het uiteindelijke behandelplan wordt opgesteld aan de hand van:

  • het voelen van de pols
  • observatie van de tong
  • het voelen van de buik (haradiagnose)
  • caret-right
    het uitvragen van de klachten die in belang zijn van de behandeling

U kunt o.a. vragen verwachten over uw eetlust, energiehuishouding, stoelgang, slaappatroon en eventuele pijnklachten. Het kan ook belangrijk zijn e.e.a. te weten over uw leefsituatie.
De eerste keer zal de behandeling (incl. intake) ongeveer 90 minuten duren, vervolgbehandelingen ongeveer 60 minuten.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat is vaak moeilijk te zeggen omdat niet de gezondheidsklacht maar de persoon (cliënt) reageert. Wat zeker meespeelt is hoe lang de klacht bestaat en in welke mate de balans verstoord is. In sommige gevallen speelt het voedingspatroon een belangrijke rol in de snelheid waarmee uw klacht verbetert.
Na 4 tot 5 behandelingen (bij voorkeur wekelijks) zal er in ieder geval een evaluatie plaatsvinden om te kijken of er voortgang is en of verdere behandeling noodzakelijk en gewenst is en met welke frequentie.
Ik zal u dus een advies geven, maar vanzelfsprekend bepaalt u zelf of u dit advies wilt opvolgen.

Aanvullende technieken:

Tijdens de shiatsu behandeling kan ik naast de shiatsu ook moxa en/of cupping technieken gebruiken. Dit is afhankelijk van de klachten en pijnen die zich tijdens het gesprek of behandeling openbaren. Ook maak ik regelmatig gebruik van Japanse acupunctuur. Hierbij gebruik ik zeer dunne, kleine naaldjes.

Moxa:
Dit is een methode, waarbij een staafje van bijvoetkruid (artemisia vulgaris) wordt aangestoken en dichtbij de betreffende acupunctuurpunten of te behandelen plaats wordt gehouden. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. Moxa zet de energie en het bloed in beweging waar de doorstroming niet in orde is, het verwarmt waar het te koud is en het voedt waar een tekort is.

Cupping:
Dit is een methode waarbij een glazen (of kunststof) cup omgekeerd op de huid wordt gezet en vacuüm wordt getrokken. Op deze manier wordt het makkelijker voor het lichaam om lokale energieblokkades op te lossen. Daarbij worden afvalstoffen door cupping naar de oppervlakte getrokken en kunnen sneller worden afgevoerd. De doorbloeding wordt lokaal flink gestimuleerd.

Japanse acupunctuur:
Het gebruik van Japanse acupunctuurnaaldjes, voor of tijdens de shiatsubehandeling, werkt vaak zeer ondersteunend. Zo kan het er bijvoorbeeld voor zorgen dat een hardnekkige blokkade sneller wordt opgelost waardoor de massage een dieper, beter effect heeft op de aanwezige klacht. Het zetten van de naaldjes voel je vrijwel niet. Ik zal altijd eerst met u bespreken of u geen bezwaren heeft tegen het gebruik van de naaldjes.

Shiatsu kan naast reguliere- of natuurgeneeskundige therapieën worden gegeven. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. Overleg met uw behandelend arts of therapeut is wel aan te raden.

U kunt altijd eerst met mij overleggen of shiatsu geschikt is voor uw specifieke klacht, maar hieronder volgen enkele voorbeelden van klachten die ik regelmatig in mijn praktijk tegenkom:
-Spijsverteringsklachten
-Pijnlijke of gevoelige nek, schouders en/of rug
-Lage weerstand (bijv. vaak verkouden)
-In en/of doorslaapproblemen
-Weinig energie
-Onrust, nervositeit, hyperventilatie
-(Spannings) hoofdpijn
-PMS, menstuatieklachten

Tips:
*Massage gebeurt over de kleding heen. Het is dan ook aan te raden om dunne makkelijk zittende kleding te dragen of mee te nemen.
*Eet niet te zwaar vlak voor de behandeling.
*Na de behandeling is het aan te bevelen om het even wat rustig aan te doen. Plan geen aansluitende drukke afspraak of sportactiviteiten.


Contact:
06 27 37 80 61
info@shiatsu-en-stoelmassage.nl

Adres:
Koperslagerveste 5
6846 BE  Arnhem