Welkom bij Shiatsu praktijk

KASAGI

Informatie en afspraak

06 - 27 37 80 61

Shiatsu massage

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage en is gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeskunde. Het woord shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is een massage die zowel ter ontspanning, maar ook als therapie kan worden ingezet.

Shiatsu gaat uit van de aanwezige levensenergie (Qi) en van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Er wordt gewerkt op energiebanen (meridianen) die door het hele lichaam lopen. Elke energiebaan heeft een bepaalde functie en is verbonden met een
intern orgaan en heeft zijn eigen specifieke drukpunten.
Shiatsu helpt de balans in het lichaam te herstellen en versterkt de psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid.

De massage:
Deze massage is gericht op ontspanning van lichaam en geest en werkt ook preventief tegen het ontstaan van klachten. Ik masseer de nek, schouders, hoofd, armen, rug, benen, handen en voeten.

De massages worden over het algemeen gegeven op een futon (Japans matras) op de grond en bestaan uit het geven van geleidelijke druk met behulp van duimen en handpalmen. Naast het geven van druk, pas ik ook rotaties en strekkingen toe van armen en benen. Er komen vrijwel geen kneed technieken aan te pas. Ik kan ook gebruik maken van een massagetafel indien dit prettiger is.
De massage duurt ongeveer 50 minuten en wordt over de kleding heen gegeven. Zie s.v.p ook de tips onder het kopje ‘Shiatsutherapie’.


Shiatsu Therapie Arnhem

Contact:
06 27 37 80 61
info@shiatsu-en-stoelmassage.nl

Adres:
Koperslagerveste 5
6846 BE  Arnhem