Shiatsu Therapie Arnhem

Welkom bij Shiatsu praktijk

KASAGI

Informatie en afspraak

06 - 27 37 80 61

Aanvullende technieken

Tijdens de shiatsu behandeling maak ik vaak gebruik van aanvullende technieken zoals bijvoorbeeld moxa en/of cupping. Dit is afhankelijk van de klachten en pijnen die zich tijdens het gesprek of behandeling openbaren. Hieronder kunt u lezen welke technieken ik regelmatig inzet tijdens de shiatsu behandeling. Dit gebeurt altijd in overleg.
Japanse acupunctuur (met name d.m.v. de 'Balans methode' dr Tan) kan eventueel ook als korte losse behandeling worden ingezet. Vraag eventueel naar de mogelijkheden.

Moxa:
Dit is een methode, waarbij een staafje van bijvoetkruid (artemisia vulgaris) wordt aangestoken en dichtbij de betreffende acupunctuurpunten of te behandelen plaats wordt gehouden. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. Moxa zet de energie en het bloed in beweging waar de doorstroming niet in orde is, het verwarmt waar het te koud is en het voedt waar een tekort is.

Cupping:
Dit is een methode waarbij een glazen (of kunststof) cup omgekeerd op de huid wordt gezet en vacuüm wordt getrokken. Op deze manier wordt het makkelijker voor het lichaam om lokale energieblokkades op te lossen. Daarbij worden afvalstoffen door cupping naar de oppervlakte getrokken en kunnen sneller worden afgevoerd. De doorbloeding wordt lokaal flink gestimuleerd.

Japanse acupunctuur:
Het gebruik van Japanse acupunctuurnaaldjes, voor of tijdens de shiatsubehandeling, werkt vaak zeer ondersteunend. Zo kan het er bijvoorbeeld voor zorgen dat een hardnekkige blokkade sneller wordt opgelost waardoor de massage een dieper, beter effect heeft op de aanwezige klacht. Het zetten van de naaldjes voel je vrijwel niet.

Dorn therapie en Breuss massage
Deze 2 behandeltechnieken worden vaak gecombineerd en zijn een zeer goede aanvulling op een shiatsubehandeling. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor klachten van het bewegingsapparaat zoals rug/nek of schouder klachten, uitstralingspijnen in arm of been, pijn in knie, voetverzakkingen etc. Maar ook darm en/of blaasklachten kunnen vaak verlicht worden met Dorn methode.
De kern van Dorn therapie is dat scheefstand van het bekken en de wervelkolom (de doornuitsteeksels) op een zachte manier gecorrigeerd worden tijdens een zwaaiende beweging met een arm of been die door u zelf gemaakt wordt. De zwaai beweging helpt bij het ontspannen van de rug terwijl de zachte correcties worden uitgevoerd.  

De Breussmassage die vaak voor of na de Dorn behandeling wordt gegeven, versterkt het effect van de Dorn behandeling en heeft een zeer ontspannend effect op de rug, maar ook de rest van het lichaam. Tijdens deze massage wordt gebruik gemaakt van olie.
Na de Dorn behandeling is het aan te raden veel water te drinken en het even 2 dagen wat rustiger aan te doen. Omdat het lichaam moet wennen aan de gecorrigeerde stand, kan er na de behandeling plaatselijk wat spierpijn optreden.
Dit verdwijnt binnen enkele dagen.

Shiatsu Therapie Arnhem
Shiatsu Therapie Arnhem
Shiatsu Therapie Arnhem
Shiatsu Therapie Arnhem

Shiatsu kan naast reguliere- of natuurgeneeskundige therapieën worden gegeven. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. Overleg met uw behandelend arts of therapeut is wel aan te raden.
Shiatsu Therapie Arnhem

Contact:
06 27 37 80 61
info@shiatsu-en-stoelmassage.nl

Adres:
Koperslagerveste 5
6846 BE  Arnhem